Fotografie blog 1 inclusief #5 tips!

over lensafotografie

Het doel van deze blog is jullie meenemen binnen het vak fotografie.

In de blog vertel ik kort over mijn bedrijf en hét belang van productfotografie voor webshops.  Daarna geef ik nog 5 tips! voor het beste resultaat van fotograferen met je mobiele telefoon.

 

Over Lensa

Lensa Fotografie is opgericht in 2016 te Leeuwarden, Nederland. Met name gericht op fotografie voor producten & details. Producten die je verkoopt op een website dienen te stralen, althans dat is een van de kenmerken van Lensa. Een goede foto dan wel sfeerfoto of vrijstaande foto, verkoopt beter met een professionele uitstraling.

 

Bij productfotografie komt veel kijken. Namelijk het bepalen van de juiste compositie, instellingen en continu de juiste belichting. Daarom is geïnvesteerd in speciale lampen en een achtergronddoek. Hierdoor vind je geen tot weinig verschillen in de serie foto's. Bij een 100% witte achtergrond moeten de foto's extra bewerkt worden in een hiervoor speciaal programma op de computer.

Gratis tips

Op de Facebookpagina kwam de vraag of wij ook tips hebben voor het maken van goede foto's op je mobiel.

De mobieltjes van tegenwoordig zijn van betere kwaliteit dan ‘vroeger’ vanwege de hedendaagse technologie!

Daarom denk ik, als fotograaf met een spiegelreflex dat je ook best leuke foto's kunt maken met je mobiel (want laten we eerlijk zijn, die hebben we 24/7 bij de hand, toch? ;)) Een camera niet altijd. Daarnaast kun je de foto's eventueel bewerken met apps zoals Instagram. De kwaliteit gaat helaas wel achteruit wanneer je filters gaat gebruiken.

 

Ik geef je in deze blog vijf gratis tips voor het maken van goede foto's op je mobiele telefoon met zoveel mogelijk  kwaliteit behoud.

 

 

Tip 1: Gebruik zo veel als mogelijk daglicht en niet teveel zon, de zon kan ervoor zorgen dat de foto overbelicht wordt. Gebruik vooral géén flits.

Tip 2: Kijk naar de instellingen van de camera, deze kun je vaak wijzigen naar hogere resolutie: 5m, 6m, 8m of hoger.  Kies de hoogste die je hebt. Voordeel is dat de kwaliteit van de foto omhoog gaat, nadeel is dat ze meer opslag vragen van de ruimte op je mobiel.

 

Tip 3: Gebruik zo weinig mogelijk filters en blijf zoveel mogelijk bij het origineel. Vind je de foto écht niet mooi genoeg? Gebruik dan de functie bewerken op je mobiel, of de bewerk functie van bijvoorbeeld #Instagram voor het helder maken/verscherpen van je foto. 

HDR_Mobiel_instelling
HDR instelling

Tip 4: Naast de hogere resolutie bij [2] kun je de HDR functie kiezen bij de instellingen van je camera om nog betere foto's te maken. Ook hier is het nadeel dat de foto's meer ruimte innemen. Advies is dan ook om af en toe je foto's op te slaan op de pc of laptop. Kopieer ze en verwijder ze dan van je telefoon.

Vind je dat teveel werk?
Download de foto's naar een digitale 'cloud' en verwijder vervolgens de foto’s van je mobiel.

Tip 5: Last but not least! Voor extra opties: schaf voor een kleine prijs (kost nog geen €8) een Smartphone lenzenset aan.

Deze gebruiksvriendelijke set bestaat uit een fisheye-, macro- en groothoek lens. Super handig!

—————————

 

Dit was het einde van de eerste blog!
Mochten er vragen zijn, stuur dan gerust een mail naar info@fotografielensa.nl

 

Tjitske de Jong

Lensa Fotografie